Cum devin speolog în Clubul Sporturilor Montane

 

Speologia este un sport de echipă. Pregătirea echipamentului colectiv, transportul acestuia, parcursul subteran, topografierea sau explorarea unei peșteri nu se poate realiza solitar. Clubul Sporturilor Montane Hunedoara este echipa în care există și un loc pentru tine.

Dacă ești pasionat de sporturile montane, te așteptăm alături de noi. Pentru inițiere îți putem asigura, la început, tot echipamentul de care ai nevoie. Îți vom călăuzi primii pași cu ajutorul unor speologi cu experiență, atestați ca salvaspeologi și ghizi de turism speologic specializat. Nu-ți rămâne decât să ne contactezi la numerele de telefon  0766691956 și 0723197183 sau pe adresa de mail clubulsporturilormontane.hd@gmail.com

Nu contează profesia pe care o ai pentru a putea deveni speolog. Dar mulți dintre speologi își aleg meserii legate de natură (biolog, ecolog, geograf, geolog), inginerie (și aplică propria experiență în testarea sau inventarea și brevetarea echipamentului), arte, sociologie (responsabil în relațiile cu comunitățile din ariile naturale protejate), turism (ghid), domeniul economic (concep și derulează proiecte de cercetare și de protecția peșterilor, a mediului în general), medical (personal de intervenție în cazul salvărilor montane și din mediul speologic subteran) sau de intervenție (ISU).

 

Condițiile necesare înscrierii sunt:

  1. Vârsta minimă de 15 ani
  2. Acceptul părinților / tutorilor pentru persoanele sub 18 ani
  3. Completarea unei cereri de adeziune

 

Sa cunoastem pesterile, Sa le protejam impreuna

Descopera relieful carstic